Vliegtickets Myanmar

Veruit de grootste investering voor een reis of vakantie is het vliegticket wat je boekt. Urenlang speuren op internet, prijzen die niet kloppen, stoelen die nog maar twee dagen beschikbaar zijn of aanbiedingen die niet blijken te bestaan. Het is een hele onderneming voordat je eindelijk het vliegticket hebt gevonden. Vandaag een aantal tips over het boeken van je ticket naar Myanmar!

Last minute of vroeg boeken?

Dit is nogal afhankelijk van waar je naar te vliegt. De meeste intercontinentale vluchten hebben een redelijk vaste prijs en zullen een week van te voren niet ineens de helft goedkoper zijn. Om te voorkomen dat mensen op het laatste moment boeken zakken de vliegtickets zelden op het laatste moment. Volgens Amerikaans onderzoek bestaat er zelfs zoiets als de ‘6 week rule’  wat betekent dat de prijzen sterk stijgen 6 weken voor vetrek. Nogmaals, dit is niet echt van toepassing voor vluchten richting Azië. Het verschil in prijzen voor een vliegticket Myanmar is hier gering.
Dit wil niet zeggen dat er nooit last-minutes zijn! Het is verstandig om, zeker voor vluchten binnen Aziatische landen, tickets in de gaten te houden. Soms wil een maatschappij wel eens stunten met prijzen. Last minute vakanties kan je op verschillende websites goed vergelijken. Klik hier om vakanties te vergelijken.

Seizoenen en dagen

Bekijk van te voren goed wanneer je weg wil. Vlieg je niet precies in het hoogseizoen van het land van bestemming? Is er een feestdag of vakantie? Op speciale dagen vliegen is nu eenmaal duurder dan ‘normale’ dagen. Het moge duidelijk zijn dat vliegtickets naar Azië in het hoogseizoen duurder zijn dan normaal. Daarnaast is vliegen in het weekend bij uitstek duurder dan doordeweeks en met Kerst moet je al helemaal flink in  de buidel tasten voor een ticket. Als de vraag toeneemt neemt ook de prijs van een ticket toe! Een vlucht richting Zuid-Oost Azië volgen kan tegenwoordig ook. Dan weet je precies hoe lang ze er over doen en waar de tussen stop is.

Aanbieders vliegticket Myanmar