Visum & Tijdsduur

Naast het regelen van sommige inentingen is het belangrijk om je visum Myanmar te regelen. In sommige landen kan je dat bij zowel de grens doen als in Nederland. Wij raden aan om je visum in Nederland te regelen. Dit gaat tegenwoordig makkelijk en snel en daarnaast voorkom je onaangename verassingen in het land van bestemming!

Visum Myanmar

Alle Nederlanders hebben een visum nodig om Myanmar te bezoeken. De meeste kiezen voor een toeristen visum voor Myanmar. Je kan er voor kiezen om je visum zelf te regelen bij de ambassade van Myanmar. Helaas zit deze niet in Nederland en moet je naar Brussel of Berlijn. Er zijn echter ook genoeg online visumbureaus die het snel en gemakkelijk voor je regelen. Lees hier alles over het visum Myanmar.

Benodigdheden Visum Myanmar

Het toeristen visum wat je krijgt als je dit online regelt is 3 maanden geldig. Je kan het eenmalig verlengen met 14 dagen. Voor een visum heb je de volgende dingen nodig;

  • een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst;
  • een recente pasfoto in kleur;
  • een kopie van je paspoort;
  • een digitale foto op USB of CD-ROM;
  • een ingevuld en ondertekend werkervaringesverklaring;
  • een ingevuld en ondertekend aanvraagformulier;
  • een kopie van je ticket en een hotelbevestiging;
  • een beschrijving van je reis.

Kosten Visum Myanmar

De kosten voor een visum zijn uiteraard afhankelijk van het type visum dat je haalt. Een visum voor 28 dagen kost €25, plus de administratiekosten. LET OP; zowel de kosten als voorwaarden voor een visum kunnen altijd veranderen!

Tijdsduur

Het is moeilijk vooraf te bepalen hoe lang je in Myanmar je moet verblijven. Dit is afhankelijk van jou wensen. Het land heeft genoeg bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn. Bij Bagan kan je makkelijk een aantal dagen verblijven en ook het Ilne Meer is geschikt voor meer dan één dag. Daarnaast is het landschap, de mensen en de cultuur prachtig waardoor je misschien wel langer op één plak wil blijven dan je geplant had. Of je nu gaat backpacken of even twee weken rust zoekt, Myanmar heeft het allemaal.

De meeste rondreizen die in Myanmar worden aangeboden duren niet langer dan drie weken en dit brengt je langs de meeste highlights van het land als Bagan, de Gouden Rots, Inle Meer of de Schwedagon Padode. Je kan uiteraard ook op eigen houtje naar Myanmar gaan en hier twee maanden rondreizen, deze tijd krijg je makkelijk vol. Het is namelijk het grootste land op het vaste land van Azië. Genoeg te doen dus!