Je camper laten repareren, waar doe je dat?

Het kan zijn dat jouw camper toe is aan reparatie. Je camper heeft een ongeluk gehad of moet weer naar de garage voor een bepaalde keuring. Wanneer er sprake is van een reparatie of van een onderhoudsbeurt is het handig om te weten waar je dit het beste kan doen. Wanneer weet je of de plek waar jij je camper laat repareren goed is? Alles staat hier beschreven.

Dealer

Allereerst is er de keuze om bepaald onderhoud door de dealer te laten doen. Wanneer je camper bepaald onderhoud nodig heeft tijdens de garantieperiode, is het aan te raden om dit bij de dealer te laten doen. Als je in de garantieperiode besluit naar een andere garage te gaan, kan de dealer jou hierop wijzen en je een volgende keer weigeren. Voor bepaalde werkzaamheden die binnen de garantie vallen, kan de dealer dus aangeven dit niet meer voor jou te willen doen. Maak in de garantieperiode dus altijd gebruik van je dealer.

Garage

Uiteraard bestaat er voor het grootste deel van het onderhoud ook altijd nog een garage. Wanneer jouw camper aan bepaald onderhoud of een bepaalde reparatie toe is en deze buiten de garantieperiode valt, is het handig om een erkende garage op te zoeken. Garages die bij de zogeheten BOVAG (Bond van Auto(mobiel)handelaren en Garagehouders) zijn erkende, betrouwbare garages om jouw camper te laten repareren

Merkspecialist

credit @matthardy

Tot slot bestaat er de mogelijkheid om jouw camper bij een merkspecialist te laten repareren of onderhouden. Dit alternatief is vaak een stuk duurder, maar de betreffende garage is wel gespecialiseerd in het merk van jouw camper. Een specialist heeft alle kennis over jouw camper en daarnaast ook toegang tot onderdelen van hoogwaardige kwaliteit. Dit is iets wat bij de gemiddelde garage vaak niet het geval is. 

Maak je eigen keuze

Het komt er op neer dat er verschillende manieren en plaatsen zijn om jouw camper te onderhouden en repareren. Denk voordat je dit gaat doen vaak goed na over de plek waar je dit wil laten doen. Mocht je camper toe zijn aan een bepaalde keuring of een onderhoudsbeurt, dan is het aan te raden om dit bij een gewone garage te laten doen. Dit scheelt je namelijk in de kosten vergeleken met een merkspecialist. Maar mocht er bepaalde schade zijn ontstaan of mocht er een specifiek onderdeel vervangen moeten worden, dan heeft de merkspecialist vaak kwalitatief de beste producten in huis. Dit kan op de langere termijn juist weer in de kosten schelen. Maak daarom een weloverwogen keuze voor de reparatie van jouw camper.

by Sjoerd Lagraauw