Heimwee naar Nederlands eten?

Heimwee naar appelmoes, stroopwafels of andere typische Nederlandse producten? Het gevoel van heimwee overkomt iedereen die naar het buitenland is verhuisd. Natuurlijk is heimwee naar familie en vrienden groter dan naar Nederlandse producten. Als je aan mensen vraagt die voor langere tijd in het buitenland verblijven wat ze het meest missen dan zijn het vaak de kleine dingen die je soms even doen verlangen naar ons koud kikkerlandje. Wat zijn nu de producten die Nederlanders het meest missen wanneer ze in het buitenland wonen? Real Dutch Food, een webshop die Nederlandse supermarktproducten naar het buitenland verstuurt, zocht het uit. Hieronder zie je de top 5 van producten die het meest besteld worden door Nederlanders in het buitenland:

Kaas is toch wel het meest gemiste product van iedereen. Dit is opvallend want in het buitenland wordt wel degelijk kaas verkocht, zoals Gouda kaas en Edammer kaas. Echter is deze kaas geen echte Nederlandse kaas, je proeft het verschil wel degelijk. Een andere bijkomstigheid is dat Nederlanders de grootste kaas eters zijn ter wereld. Het is dus niet gek dat kaas het meest gemiste product is.

Stroopwafels en kaas

Stroopwafel is een product dat snel wordt gevolgd na kaas. Alleen de geur van versgebakken stroopwafels doet je al verlangen naar Nederland.

In de ochtend een beschuitje met hagelslag smeren? Dat zal niet snel gaan in het buitenland. Op het gebied van ontbijt en lunch hebben Nederlanders hun typische gewoontes. In Azië eten ze als ontbijt vaak rijst of bami, dit hoef gaat een Nederlander echt niet eten als ontbijt.

Een heerlijk dropje snoepen? Snoep kent men overal in de wereld wel, maar drop zal je niet snel vinden in het buitenland. Daarom is drop één van de producten waar we heimwee naar hebben en omdat het gewoon typisch Nederlands is.

Op de laatste plek komt de rookworst te staan. Hollandse pot is typisch Nederlands en een rookworst hoort daar zeker bij.

Wil je ook Nederlandse producten bestellen vanuit het buitenland? Ga dan naar Realdutchfood.com en geniet van een beschuitje met hagelslag ook al woon je aan de andere kant van de wereld.

by admin