Inentingen Myanmar

We krijgen regelmatig de vraag of mensen zich wel moeten inenten ja of nee. En ook op internet wordt deze vraag vaak gesteld. Wel of geen inentingen Myanmar is geheel afhankelijk van waar je gaat reizen. Voor Bali heb je nu eenmaal minder inentingen nodig dan bijvoorbeeld Myanmar of Nepal. Myanmar-Expert is geen zorg specialist maar toch willen we jullie van goede adviezen voorzien van het wel of niet inenten.

Goede voorlichting

InentenEen telefoontje naar een specialist op dit gebied kost niks en is binnen 5 minuten geregeld. Het is absoluut de moeite waard om je goed te laten voorlichten, zo heb jij altijd de juiste informatie! Sommige zullen inentingen en het advies daarin ervaren als een commercieel praatje maar je zal niet de eerste zijn die doodziek van een reis terug komt.

Laat je daarom goed adviseren, neem geen onnodig risico’s. Sommige verzekeringen dekken kosten als inenten waardoor het je niks kost. Informeer dus goed bij je verzekering! Ga daarnaast ook niet uit van (goed bedoelde) adviezen op internet van andere reizigers maar laat je voorlichten door specialisten. Wij hebben goede ervaringen met SGZ Op Reis.

Wees op tijd

Sommige inentingen moeten (ver) van te voren genomen worden. Plan daarom niet één week van te voren een afspraak in voor inentingen maar wees hier op tijd mee. Daarnaast kan je gelijk kiezen om sommige inentingen twee keer te nemen waardoor je 25 jaar niet meer ingeënt hoeft te worden. Dit scheelt weer voor je volgende reis richting Azië!

Regel het thuis

Sommige kiezen  voor  inenten in het land van bestemming zelf. Medicijnen of inentingen zijn hier meestal goedkoper. Toch is dit niet altijd beter. Zo gebruiken ze in Azië vaak andere medicijnen dan in Europa. Dit hoeft zeker niet slechter te zijn. Sterker nog; de (grotere) internationale ziekenhuizen in steden als Bangkok, Beijing of Hanoi zijn van zeer goede kwaliteit. Toch raden wij aan om je inentingen thuis te regelen. Zeker als het je eerste reis naar Azië is komt er een hoop op je af waardoor het regelen van je inentingen misschien niet je grootste prioriteit is.