Hotel Myanmar

Myanmar, of Birma zoals het vroeger heette, is lang afgesloten geweest voor toeristen. Het land is pas sinds kort toegankelijk geworden voor toeristen. Dit zie je goed terug in het feit dat alles in het land nog puur en authentiek is. Ook zijn de cultuur en tradities zijn nog steeds zoals ze ooit waren. Het nadeel van het recent pas open stellen van het land is dat veel prijzen nog relatief hoog zijn, zeker in vergelijking met omliggende landen. Prijzen voor een beetje goede accommodatie kunnen hier zo maar twee keer zo hoog liggen. Voor je visum aanvraag is het noodzakelijk om je eerste nacht in Myanmar al gereserveerd te hebben. Gelukkig is dit tegenwoordig via internet eenvoudig te regelen. Hieronder wat meer informatie over hotels en hostels in Myanmar.

Hotel Myanmar

Een hotel is de meest voorkomende accommodatie in Myanmar. Om dat er in Myanmar relatief weinig backpackers komen (ook dit is rap aan het veranderen) en veel vaker grote groepen zal er vaker een hotel gebruikt worden dan een hostel. Hotels bieden over het algemeen net iets meer faciliteiten en comfort dan hostels. Daar ligt dan ook tegenover dat de prijzen ook wat hoger zijn. Voor een normaal hotel in Myanmar betaal je al snel $50 per nacht en dat zijn geen overdreven luxe hotels. Naast de hotels kun je ook voor de grotere resorts kiezen. Hier liggen de prijzen zo rond de $300 per nacht.

Het is dus afhankelijk van je eigen wensen hoe duur het overnachten in een hotel in Myanmar wordt. Hou er wel rekening mee dat er weinig mensen in Myanmar engels spreken. Daarnaast zijn er minder hotels te vinden dan bijvoorbeeld in Thailand of Vietnam. Het vinden van een hotel is dus niet zo eenvoudig als in omliggende landen. Het is dan ook aan te raden om hotels van te voren te reserveren. Dit neemt natuurlijk wat vrijheid van het reizen weg maar geeft wel wat meer zekerheid. Op bekende plekken zijn hotels vaak volgeboekt in het hoogseizoen. Uit ervaring kunnen we zeggen dat het vinden van een hotel niet altijd eenvoudig is in Myanmar. De beste websites om hotels online te boeken zijn Trivago en Booking.com.

triva

Hostels Myanmar

Het hostel is een populaire accommodatie onder backpackers. Hoewel Myanmar wel populairder wordt onder backpackers leent het land zich nog steeds beter voor georganiseerde rondreizen. Je zal dus niet heel veel backpackers tegenkomen. Desondanks zal iedereen vast wel eens een keer in een hostel overnachten, al was het maar omdat er niets anders voor handen is ;-). Omdat de prijzen van accommodatie in Myanmar hoger zijn dan elders zijn veel mensen geneigd om te kiezen voor een overnachting in een hostel in plaats van een hotel. Vaak doet de kwaliteit van een hostel niet veel onder voor die van een hotel (grote dure resorts niet mee gerekend). Zelf zijn wij geen voorstander van het van te voren boeken van je accommodatie maar in Myanmar (zeker in het hoogseizoen) kan dit geen kwaad. Op populaire plekken als Bagan of het Inle Meer zijn hostels vaak volgeboekt in het hoogseizoen. Vooraf boeken is dus geen overbodige luxe. De gemiddelde prijzen van hostels Myanmar liggen rond de $20.