4 dingen die je niet mag vergeten voor je reis naar Azië

Binnenkort op reis naar een vakantiebestemming in Azië? Wij hebben een aantal dingen op een rijtje gezet in dit blog die je niet mag vergeten voor je deze verre reis! Onderstaande 5 dingen zijn namelijk van essentieel belang als je op reis gaat naar Azië. Lees verder en vergeet deze dingen niet op je vakantie checklist!

1. Creditcard

Misschien niet het eerste waar aan gedacht wordt bij een reis naar een land in Azië, maar een creditcard mag bij een verre reis echt niet ontbreken. Door het wereldwijde betaalgemak van zo’n plastic pasje is het altijd handig om er een op zak te hebben. Kan je niet betalen met de pinpas? Of heb je geen contant geld meer? Dan heb je altijd nog de creditcard als back-up! Een creditcard aanvragen kan voordelig en gemakkelijk via deze link.

2. Belangrijke documenten

Natuurlijk mogen belangrijke documenten niet ontbreken als je op reis gaat naar Azië, denk dus aan een visum, je paspoort, vaccinatieboekje, medicijnen paspoort en vliegtickets.

3. Bescherming tegen muggen

Muggen zijn in Azië een grote bron van ergernis. Daarom is het aangeraden om je goed voor te bereiden op de muggen. Neem bijvoorbeeld DEET of muggenbandjes mee op je te beschermen tegen muggen. Zeker als je gaat backpacken zijn deze spullen ter bescherming tegen muggen van groot belang.

4. Goede reisverzekering

Onverzekerd op reis naar een verre vakantiebestemming brengt altijd een risico met zich mee. Daarom is het verstandig om een goede reisverzekering af te sluiten voordat je op reis gaat. Dat kan gemakkelijk en snel via internet, zelfs nog 24 uur voordat je vertrekt. Vergelijk verschillende verzekeringen, bekijk welke het beste bij jou past en welke de beste dekking biedt.

by Sjoerd Lagraauw